FleuroStar Award voor dahlia Sincerity van Syngenta Flowers

De FleuroStar Award 2020/2021 gaat dit jaar naar potdahlia Sincerity van Syngenta Flowers. Sincerity volgt begonia MacaRouge van Beekenkamp op als prijswinnaar.

Heike Gronemann (juryvoorzitter), Michael Kester (global Head Syngenta Flowers), Ronald Snijder (veredelaar Syngenta), Karol Pawlak (voorzitter Fleuroselect), Ann Jennen (marketingmanager Fleuroselect), Sally van der Horst (secretaris Fleuroselect), vlnr.

De veredelaar heeft de award al twee keer eerder gewonnen: in 2016 met de potgerbera Cartwheel Strawberry en de allereerste keer dat de prijs in 2009 werd uitgereikt met de potanjer Diabunda Purple Picotee.

De jury was erg onder de indruk: “Een prachtige plant! De kleur en omvang van de bloemen is echt adembenemend. Sincerity is een geweldige blikvanger in grotere bloempotten en springt eveneens in het oog in perken. De enorme bloemen staan garant voor een ware kleurexplosie tijdens de latere zomerbloei.”

potdahlia Sincerity

De volledig dubbele bloemen van Sincerity kunnen een diameter bereiken van wel 20 cm. Het ras heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in bijzondere tinten: tweekleurig roze en wit met een speels beetje geel in het centrum. Sincerity is compact en goed vertakt en biedt daarmee een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen. Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten.

Er waren 5 genomineerden voor de FleuroStar Award 2020/2021. De vier overige genomineerden waren:

  • Mystical Midnight Gold, Petunia x hybrida, van Florensis
  • Shock Wave Purple Tie Dye, Petunia x hybrida, van PanAmerican Seed
  • Main Street Hollywood Boulevard, Solenostemon, van Dümmen Orange
  • Panther, Digitalis x hybrida, van Takii
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties