Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends FloraXchange-kwekers moeten overstap naar Floriday maken

FloraXchange-kwekers moeten overstap naar Floriday maken

0

Kwekers die nu nog de weeklijsten in FloraXchange aanmaken, zullen dit binnenkort in Floriday moeten gaan doen. Vanaf 7 oktober is het voor gebruikers niet meer mogelijk deze functionaliteit in FloraXchange te gebruiken.

Veel potplantentelers zijn gekoppeld aan Floriday en vinden dat het makkelijker is geworden om weeklijsten te versturen. „Voorheen moesten we 75 lijsten doorlopen en handmatig aanpassen. Nu kan je een onderverdeling maken in klantgroepen. Als er iets in het aanbod of de prijs verandert, wordt het automatisch bijgewerkt. Dit scheelt een hoop tijd”, aldus Jeffrey Ammerlaan van kwekerij Ammerlaan Sosef.

Er zijn enkele honderden FloraXchange-kwekers die nog niet actief Floriday gebruiken. Zij zullen dit per 7 oktober toch moeten gaan doen. Op deze datum is het voor de gebruikers namelijk niet meer mogelijk om weeklijsten via FloraXchange te versturen.

Niet iedere teler is even positief over het platform Floriday. Lees enkele ervaringen in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 38.

 

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar