Floriday en Blueroots aan de slag met termijnhandel

Floriday werkt samen met Blueroots aan een functie voor termijnverkoop. Kwekers kunnen via het platform een order voor langere periode vastleggen bij de klant, zo is te lezen op de site van Royal FloraHolland.

Na de joint venture in februari is het even stil geweest rondom Floriday. Het organiseren van de termijnhandel is de eerste stap die is gezet. Deze functie was bij beide partijen al in ontwikkeling en daar wordt nu op verder gebouwd.

Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland geeft aan dat Blueroots en Floriday regelmatig met elkaar om de tafel zitten en toewerken naar een tweezijdig digitaal platform en een tweezijdige samenwerking. „Het is nog niet klaar, maar we ontwikkelen in hoog tempo”, zegt hij.

FleuraMetz is een pilotbedrijf binnen de joint venture. Frank Koenen, CEO: „Wij hebben voor de bloemen de koppelingen omgelegd via Blueroots. Kwekers kunnen nu precies zien waar de handel heen gaat. Ik hoop dat er meer professionele handelsbedrijven aan zullen sluiten. Dit gaat alleen lukken als je het samen doet.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties