Floriday wil graag een koppeling met Blueroots

Als het aan Gerhard van der Bijl ligt, komt er in de toekomst een koppeling tussen Floriday en Blueroots. „Als zij niet aan het platform van FloraHolland willen koppelen, dan belanden we in een scenario dat we niet moeten willen.”

Royal FloraHolland sluit in november de eerste telers aan op Floriday, het nieuwe digitale platform van de veiling. Op Floriday wordt het aanbod georganiseerd. De transactie vindt vervolgens plaats bij de handelskanalen die op Floriday zijn aangesloten, bijvoorbeeld FloraMondo en FloraXchange.

Gerhard van der Bijl

Gerhard van der Bijl, Chief Digital Officier bij FloraHolland, zegt dat een partij als Blueroots op termijn ook gekoppeld kan worden aan Floriday. Dan wordt Blueroots een van de kanalen die telers kunnen kiezen. „Als we het zo gaan doen, dan vind ik het prima. Maar willen zij niet koppelen, dan belanden we in een scenario dat we niet moeten willen. Ik zie het nut er niet van in als partijen dingen naast elkaar gaan doen. Wij bieden met Floriday een  infrastructuur, daar kunnen andere aanbieders eenvoudig op aansluiten.” Van der Bijl geeft aan dat de partijen met elkaar in gesprek te zijn.

Marcel van der Hoeven van Blueroots zegt een systeem als Floriday niet als concurrent te zien. „Telers zijn vrij te beslissen van welk systeem zij gebruik willen maken. Wij gaan nergens in sturen. Blueroots is niet uit macht, maar uit kracht ontstaan. Als een partij als FloraHolland waarde kan toevoegen, zijn zij ook welkom op het systeem.”

Vorige week uitte veilingvoorzitter Jack Goossens nog zijn zorgen. Hij vroeg zich op welke manier er op Blueroots afgerekend gaat worden. Van der Hoeven geeft aan dat dat aan de telers en handelaren zelf is. „Telers die aangesloten zijn bij FloraHolland, kunnen via de marktplaats afrekenen. Kwekers die niet gebonden zijn aan de veiling, kunnen direct afrekenen met betreffende handelsbedrijven.”

Meer weten over Floriday en Blueroots? Lees het vandaag in Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 44.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties