FloriWorld gaat na vier maanden weer even dicht

FloriWorld sluit per 2 november haar deuren. Wanneer de reisbeperkingen opgeheven zijn, zal FloriWorld weer open gaan voor het publiek.

FloriWorld ging in juli open voor het grote publiek, met de hoop en verwachting dat de situatie rondom corona dit jaar zou verbeteren. Nu er nieuwe, zware maatregelen in de verschillende landen afgekondigd zijn, heeft de organisatie besloten om op 2 november de deuren te sluiten. „Onbezorgd verkeer van mensen en zeker van groepen is nu niet mogelijk. Wij dragen maximaal bij aan de gezondheid van zowel onze medewerkers als van bezoekers.”

FloriWorld richt zich op een heropening begin volgend jaar. Zodra de binnenlandse en buitenlandse beperkingen niet meer gelden, zal de attractie weer open gaan.

Rick Pesik weg

Het lage aantal bezoekers van de afgelopen maanden heeft meer consequenties voor FloriWorld. Een daarvan is dat directeur Rick Pesik uit dienst moet treden. „Ik ben nog steeds trots wat we daar met zijn allen hebben neergezet. Het was een droomjob voor mij, maar door de corona heb ik niet niet de kans gehad om dit goed op te bouwen. Hier kan niemand wat aan doen, maar het voelt nu als een onafgemaakte klus.”

Pesik vindt dat het lage aantal bezoekers afbreuk doet aan de kwaliteit van de attractie. Er was ingezet op 350.000 bezoekers per jaar. De afgelopen maanden werd FloriWorld bezocht door zo’n 300 mensen per week. „Er is hierdoor veel minder interactie. Ik hoop dat de stroom bezoekers weer snel op gang komt.”

Verhuizing Bloemenbureau gaat door

De sluiting van FloriWorld staat de verhuizing van Bloemenbureau Holland niet in de weg. De promotieorganisatie krijgt een kantoor binnen het pand van FloriWorld en gaan daar 3 november naartoe.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties