Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Flowers Expo Moskou steeds diverser

Flowers Expo Moskou steeds diverser

0

Het aantal gewassen op de sierteeltbeurs Flowers Expo Moskou breidt steeds meer uit. Alle sierteeltlanden van naam zijn aanwezig.

Het aantal standhouders op de Flowers Expo Moskou (dit jaar 12 t/m 14 september) is iets minder dan voorgaande edities. Ook uit Nederland zijn er minder deelnemers, al vormen de zestig bedrijven met bloemen, bollen en uitgangsmateriaal nog steeds een behoorlijke groep. Voorname redenen voor de iets lagere bezetting: Rusland was door valutaverschillen en importbelemmeringen minder interessant voor exporterende landen. Maar het tij keert, merken de standhouders aan de handelsstemming op de beursvloer, mede omdat de Russische retail meer belangstelling voor bloemen en planten lijkt te tonen.

  • Het deel van de Flowers Expo Moskou waar zestig Nederlandse bedrijven prominent aanwezig zijn.

  • Volop belangstelling op dag 1 van de beurs (foto Robbin Meulemans)

  • Vermeerderaar Deliflor had over belangstelling ook niet te klagen

  • Overzicht van de stand van veredelaar Dekker Chrysanten en Gebr. Nederpel Potplanten

  • Westland Plant bracht zijn brede sortiment potplanten mee naar Moskou

  • Natuurlijk ook phalaenopsis op de beursvloer, o.a van Levoplant

Alle sierteeltlanden in de wereld zijn present Moskou. Met een breed sortiment: het aantal gewassen op de beurs neemt ieder jaar toe. De stemming is positief, laten Nederlandse standhouders weten na dag 1, de dag waarop ook de Nederlandse ambassadeur in Rusland, Renée Jones-Bos, een bezoek bracht aan de beurs. Zij opende namelijk de beurs.

Het chrysantencollectief VannoVa staat voor het zesde jaar op rij op de Russische beurs. Voor chrysant blijft Flowers Expo Moskou een belangrijke beurs, geeft VannoVa-teler Laurens van der Lans aan. De sierteeltbeurs die onlangs in Polen plaatsvond wordt volgens hem ook steeds belangrijker. „Vooral voor troschrysant en santini, als je het hebt over de afzetmarkt voor chrysant. Polen nemen minder pluischrysanten af dan de Russen.”

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar