Geen uitbreiding glastuinbouwgebied Steenbergen

Het bestaande glastuinbouwgebied rond het Brabantse Steenbergen wordt niet uitgebreid. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor de motie van de PvdA, CDA, D66 en Gewoon Lokaal die nog meer kassenbouw tegen wilde houden. De lokale actiegroep ‘Tegen meer kassen in Steenbergen’ is opgelucht door dit besluit.

Ondernemer Maarten Hamel voert het woord namens de bewoners in het gebied. „Dit is waar we zo hard voor hebben gestreden door te lobbyen en te flyeren.” Hij voerde al een tijd actie tegen nog meer kassen (zie foto van de actiegroep). „Niet alleen wij, maar heel Steenbergen mag blij zijn, want mensen realiseren zich niet hoeveel lichtvervuiling het op zou leveren. Ik wil een groot compliment geven aan de Steenbergse politiek die goed naar haar burgers heeft geluisterd.” De uitbreiding zou plaatsvinden in het gebied tussen de A4, de Aanwas, Ligneweg en de Westlandse Langeweg in Steenbergen.

Open polderlandschap behouden
Raadslid Nadir Baali heeft zich een jaar lang als een pitbull in het dossier vastgebeten om te voorkomen dat ‘de projectontwikkelaars het winnen van de inwoners’, zo stelt hij zelf. Dat een meerderheid binnen de gemeenteraad zich uitspreekt om het open polderlandschap te behouden, voelt voor hem als een overwinning. De PvdA werkte nauw samen met de lokale actiegroep (nieuwsbericht 29 oktober 2020).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties