Goldmedal winnaars Fleuroselect bekend

Op IPM heeft Fleuroselect de Gold Medal winnaars van 2018 bekend gemaakt. Het zijn calibrachoa Double PinkMania!, Elise Ruby Red, zinnia Profusion Red en petunia MyLove Orange.

 

Double PinkMania! is de laatste toevoeging in de MiniFamous series van Selecta. Ze bloeit in de tuin van mei tot oktober. Ze kan geteeld worden als solo plant of in de mix.

 

Elise Ruby Red is een terras en tuinplant van veredelaar Floragran. Bijzonder is dat het een enkelkleurige lewisia is. Sterk punt is volgens de jury dat de plant lang blijft bloeien.

 

Zinnia Profusion Red is een tuinplant voor het voorjaar en de zomer en is veredeld door Sakata. De jury noemt met name de kleur uniek. De productietijd is kort en is behoorlijk ziekte tolerant.

 

De vierde winnaar Petunia MyLove Orange van veredelaar Farmen kan tegen kou en hoge temperaturen. Volgens de jury kan de plant een succes worden dankzij haar compactheid en lange houdbaarheid.

 

Fleuroselect kent een Gold Medal toe aan nieuwe plantensoorten die getest zijn door onafhankelijke juryleden uit de sector op proefvelden in Europa. De bekroonde planten zijn een doorbraak op het gebied van veredeling en schoonheid ten opzichte van reeds bestaande variëteiten.