Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Groeiend zomerbloemenbedrijf Van Aert wil nog slagen maken

Groeiend zomerbloemenbedrijf Van Aert wil nog slagen maken

0
Groeiend zomerbloemenbedrijf Van Aert wil nog slagen maken

Het zomerbloemenbedrijf van Corné van Aert (34) is de afgelopen jaren flink gegroeid. Groei op basis van vraag, wetende dat je nooit alle klanten kan bedienen. Daarom werkt de teler ondermeer voor zijn hoofdgewas astilbe samen met collega’s om het kwaliteitsniveau en de markt van dat gewas te vergroten. Op een eerder aangekocht perceel van 21 ha verrees een nieuw bedrijfspand.

Bouwvakkers en leveranciers zijn druk met de afronding van de nieuwbouw van Van Aert Flowers. De ruimtes voor toilet, douche, kantine en kantoor zijn bijna ingericht. We nemen plaats achter de twee bosmachines waar de tijdelijke kantine is opgesteld. De pauze is net begonnen. Een deel van het personeel schuift aan.

Corné van Aert vertelt dat de meesten al jaren bij hem werken. Er zijn drie Hollanders in vaste dienst en 35 Roemenen zijn jaarlijks minstens zes maanden actief op het bedrijf. „De arbeidsmarkt wordt steeds moeilijker. Goed personeel is minstens zo belangrijk als goede bloemen en goede klanten. Daarom zijn we zuinig op onze mensen. Ons hoofdgewas is astilbe. De oogst daarvan is behoorlijk zwaar en eentonig. Daarom telen we ook andere bloemen. Afwisseling is niet alleen goed voor de gezondheid van de bodem, ook voor mensen.”

Vorig artikel Vier genomineerden voor Boomproject van het Jaar 2018
Volgend artikel Cash-and-carry Veiling Vaassen in andere handen
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties