Groot contrast tussen klok- en contractprijzen

Telers die aanvoeren op de klok hebben een goed eerste kwartaal achter de rug. Contracttelers hebben minder goed kunnen profiteren van het huidige enthousiasme in de markt. Met name bij tulp is het contrast tussen klok- en contractprijzen dit seizoen groot.

Volgens tulpengroeier en FPC-voorzitter Fred van Schagen had niemand deze prijzen kunnen voorspellen. Het hele seizoen zijn tulpen duur. „Alles valt dit seizoen mooi samen: minder aanbod, goed weer, feestdagen die elkaar goed opvolgen en een grote vraag naar bloemen door corona.”

Ook voor broeiers die aan de retail leveren ziet Van Schagen voordelen. „Zij kunnen alle sorteringen goed kwijt en ik kan me niet voorstellen dat zo’n jaar als dit geen invloed heeft op de contractprijzen. Dit moet ook wel, want de bollenprijzen stijgen. Het enthousiasme in de markt is groot.”

Lees het volledige artikel in Het Vakblad voor de Bloemisterij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl 

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties