Herstructurering bracht deze phalaenopsiskwekerij veel goeds

Een paar jaar geleden ging het niet zo goed met Maarel Orchids. Net als andere phalaenopsiskwekerijen had het bedrijf last van marktverzadiging, prijserosie en teruglopende resultaten. Maar na een ingrijpende herstructurering die drie jaar geleden in gang werd gezet, gaat het beter. De bedrijfsvoering is scherper in beeld en op veel punten verbeterd. En er is meer rust.

René Vissers is sinds 2019 algemeen directeur en vulde de nieuwe structuur van de kwekerij in. Zo bediende Maarel Orchids vroeger alle marktsegmenten, nu focust het zich specifiek op de grootschalige retail in Europa. Vakblad voor de Bloemisterij ging langs bij René Vissers en de kwekerij in Maasdijk: „De koersverandering heeft veel goeds gebracht. In de eerste plaats meer zekerheid over wat we doen en voor wie, over de kosten en opbrengsten én over het perspectief voor de lange termijn. We doen het misschien anders dan de meeste bedrijven, maar weten welke kant we op willen.”

(vlnr) René Vissers, Johan Langelaan en Jeroen Wolkers haalden op basis van data de bezem door het sortiment, waardoor de teelt efficiënter verloopt en de resultaten beter voorspelbaar zijn. (Foto: Jan van Staalduinen)

Benieuwd naar de herstructurering van Maarel Orchids, hoe het bedrijf uit Maasdijk dit aanpakte en wat deze phalaenopsiskwekerij anders maakt dan anderen? Lees het in de Bedrijfsscan van Vakblad voor de Bloemisterij 45. Abonnees van het digitale magazine kunnen het ook lezen op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties