‘Het is me niet in de koude kleren gaan zitten’

„Het is me niet in de koude kleren gaan zitten.” CEO Steven van Schilfgaarde reageert in de Bloemisterij op de onvrede van een deel van de leden en klanten die Royal FloraHolland ten deel valt. De directie van de veiling kwam met excuses en aanpassingen in de invoering van de strategie. „We verwachten een groter draagvlak door iedereen in zijn eigen tempo mee te nemen.

Van Schilfgaarde ontving de afgelopen periode verschillende signalen, vertelt hij. Van ledenraad, VGB, verzoekers, FloraFutura, Plantform, ledensessies en in spreekuren met de directie. Hij en CFO David van Mechelen trokken daaruit de conclusie dat er geen twijfels zijn over de strategie, maar dat de invoering voor verbetering vatbaar is.

„We gingen te snel en hebben niet altijd helder gemaakt waarom we iets juist wel of niet doen en hiermee mensen teleurgesteld, soms boos gemaakt. Dat is nooit onze bedoeling geweest en dat spijt ons. Door een andere aanpak waarin we iedereen in zijn eigen tempo meenemen, verwachten we een groter draagvlak te realiseren.” De belangrijkste boodschap is dat RFH meer maatwerk wil leveren.

Ondanks alle onrust zegt Van Schilfgaarde niet te hebben getwijfeld aan zijn eigen positie. „Met ziel en zaligheid probeer ik iedereen mee te nemen in onze ambitie. Het mooie is dat de eerste resultaten zichtbaar zijn en dat iedereen de gezamenlijke ambitie onderschrijft. (..)

Lees het volledige interview met Van Schilfgaarde in De Bloemisterij editie 14. Hebt u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
3 jaren geleden

Hij zou iets in de politiek moeten gaan doen !!