Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Hortensiakwekers forse stijging koelkosten bespaard

Hortensiakwekers forse stijging koelkosten bespaard

0
Hortensiakwekers forse stijging koelkosten bespaard

De sectorale Taskforce Deense karren, bestaande uit kwekers, containerleveranciers en -producenten, sectororganisaties en Stigas heeft overeenstemming bereikt met de Inspectie SZW over het mogen stapelen van deense karren. De oplossing neemt extra kosten voor kwekers met zich mee, maar die blijven wel binnen de perken. Wanneer bijvoorbeeld dubbele koelkosten door niet meer mogen stapelen aan de orde waren geweest bij hortensia, is de teelt niet meer rendabel te rekenen geven veel telers aan

Voorjaar 2017 verloor een medewerker een vingertopje nadat een opgebouwde gestapelde deense kar (cc-container) kantelde. Deense karren zijn ook niet bedoeld om te worden gestapeld, concludeerde de Inspectie SZW. Echter in de praktijk zijn kwekers daar nooit op gewezen, mede omdat in het koelseizoen niet of nauwelijks is gecontroleerd.

Zonder elkaar de zwarte piet door te spelen, heeft LTO Glaskracht Nederland direct een sectorale Taskforce Deense karren opgericht om het probleem te tackelen in nauwe samenwerking met de inspectiedienst.

Vorig artikel Blok: ’Meer tijd nodig voor brexit-deal’
Volgend artikel Rentes omhoog, maar blijven laag
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties