Ingekorte brief laakt alsnog gewraakte Volkskrant-column

  Het is Glastuinbouw Nederland toch gelukt om in de Volkskrant te reageren op een column van Jean Pierre Geelen. Een ingekorte versie van een eerder verzonden reactie op diens ‘kritische uitlatingen’ over de sierteelt haalt de krant wel.

  De columnist van de Volkskrant schreef op 14 juli dat naast de sierteelt geen industrie zo zinloos is als de nertsenfokkerij.  „Hun geheel overbodige producten zijn grotendeels voor de export. De kweker of fokker verdient dik, de milieubelasting is voor het volk. De bloemenboer laat ons bestrijdingsmiddelen na, de nertsenfokker stort zijn shit vol ammoniak.”

  Voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland stelde als reactie op die column dat de opmerkingen aan het adres van de sierteelt kwetsend zijn voor een professionele sector die keihard werkt om de klappen van de coronacrisis te boven te komen. Ze zijn bovendien onjuist. Namens 2.600 sierteelt-ondernemers, LTO Nederland en de KAVB, is daarom een ingezonden brief opgesteld.

  Aandringen
  Glastuinbouw Nederland stuurde woensdagmiddag 15 juli al een ingezonden brief aan Geelen en overige redacteuren van de Volkskrant. Ze kregen tevens een uitnodiging om een kijkje te nemen in een modern sierteeltbedrijf. Aan die uitnodiging is nog geen gehoor gegeven. Op aandringen van Glastuinbouw Nederland krijgt hun reactie wel ruimte in de krant. Roger Abbenhuijs, specialist communicatie bij die organisatie: „De oorspronkelijke brief was te lang en kreeg mede daardoor geen voorrang boven andere ingezonden brieven. Voor een korte versie van 250 woorden is door de hoofdredacteur van de Volkskrant publicatie beloofd op vrijdag 24 juli (zie onder). We kunnen zo toch onze achterban vertegenwoordigen en de lezers van de krant informeren over de positieve en feitelijk juiste zaken waar de glastuinbouw mee bezig is”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties