Insectengaas is bezig met een opmars

Wantsen en rupsen zorgen voor meer overlast in kassen en daarom kiezen telers vaker voor insectengaas. Hiervoor krijgen bestaande bedrijven 27% van hun investeringen vergoed. Het beheersen van het klimaat in de kas is nog wel een uitdaging.

Bij bijvoorbeeld tripsgaas gaat te veel ventilatiecapaciteit verloren. Maar de eerste proeven met klimaatbeheersing in kassen waarin luizengaas voor kasramen staat, zijn succesvol. Vakblad voor de Bloemisterij sprak twee chrysantentelers en een gerberateler die recent luizengaas hebben opgehangen en met Theo Roelofs, chrysantenadviseur bij Delphy: „Als dit goed gaat, heeft over vijf jaar misschien wel elke chrysantenteler gaas in de luchtramen hangen.”

Chrysantenteler Koen Kreling uit Zuilichem hangt luizengaas in zijn vier jaar oude kas. De verminderde luchtingscapaciteit wil hij opvangen met hogedrukverneveling. (Foto: André Versteeg)

Meer weten over de voordelen van insectengaas, de bijbehorende klimaatbeheersing en hoe vier sierteelttelers insectengaas gebruiken? Lees het in het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Nummer 37 ligt vrijdag voor u klaar, maar u kunt het blad nu al online lezen op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties