Kassenbouwer neemt belang in insectengaasbedrijf

  Kassenbouwer Alcomij neemt een strategisch belang in insectengaas-start-up Ventiguard. Het bedrijf uit ‘s-Gravenzande ziet het afgazen van luchtramen meer en meer standaard worden.

  Ventiguard levert insectengaassystemen voor de tuinbouw, met name de zogenoemde harmonica systemen, die het mogelijk maken de luchtramen van een kas open te zetten zonder dat er insecten door naar binnen kunnen vliegen. Bij zijn oprichting heeft het de kennis en ervaring overgenomen van Huisman Scherming.

  Rechtszaak gewonnen

  De participatie komt een week nadat Ventiguard door de rechter in het gelijk is gesteld in een zaak die door een concurrent werd aangespannen over vermeend misbruik van patenten. Beide bedrijven zijn al enige tijd met elkaar in gesprek en het positieve vonnis was doorslaggevend voor de transactie.

  “Voor Alcomij is de samenwerking met Ventiguard een voor de hand liggende keuze. Wij zien het aandeel insectengaas zeer snel groeien en verwachten dat het gebruik ervan standaard zal worden in iedere kas”, zegt Theo Sanders, directeur van Alcomij. “Door de samenwerking zijn we beter in staat om in te spelen op de totale behoefte van onze klanten.”

  Gaas voor elk kasdeksysteem

  Volgens Laurens Besemer, directeur van Ventiguard, zet zijn bedrijf hiermee de stap van start-up naar scale-up. “In dit stadium hebben we behoefte aan technologische expertise, slagkracht en een nog groter innoverend vermogen. De samenwerking met Alcomij helpt ons om onze groeidoelstellingen te realiseren en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Overigens blijven we als Ventiguard gericht op het ontwikkelen van innovatieve insectengaassystemen voor de gehele tuinbouw, dus onafhankelijk welk kasdeksysteem is toegepast”, aldus Besemer.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties