Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Inspelen op specifieke vragen, zelfs bij witte calla

Inspelen op specifieke vragen, zelfs bij witte calla

0
Inspelen op specifieke vragen, zelfs bij witte calla

Eric Jansen merk dat alles op de nieuwe locatie van zijn kwekerij Future Flowers inmiddels redelijk op de rails staat. Het afgelopen jaar is uitgebreid in areaal, sortiment en personeel. Inclusief een nieuwe koelcel en een nieuwe boslijn. Afzet en marketing kreeg impuls door het aantrekken van Jeroen Persoon als verkoper en het bedrijf werd lid van Decorum. Wat drijft Jansen?

Achttien kappen van 650 m2 heeft de nieuwe kwekerij voor de afkweek van calla. De opkweekruimte in de kas meet 2,5 keer zo’n kap en is afgesloten met plastic gevels. Eric Jansen laat die gevels even automatisch omhoog rollen. Vier weken staan de calla’s hier, een knol per pot. Maar eigenlijk begint iedere teelt een week daarvoor, in een cel bij het oppotbedrijf, waar de wortelvorming na het poten alvast is begonnen.

De afgescheiden opkweek bevalt Jansen goed. „Je kan het klimaat exact afstemmen op de jonge planten. En je selecteert als de potten naar de afkweekruimte gaan. Te kleine planten, vaak hooguit 2 tot 3% van het totaal, blijven nog een week in de opkweek.”

Vorig artikel Digitale platformen concurreren met de veiling
Volgend artikel Bloggers aan de slag met Anthurium
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties