Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Inspelen op specifieke vragen, zelfs bij witte calla

Inspelen op specifieke vragen, zelfs bij witte calla

0

Eric Jansen merk dat alles op de nieuwe locatie van zijn kwekerij Future Flowers inmiddels redelijk op de rails staat. Het afgelopen jaar is uitgebreid in areaal, sortiment en personeel. Inclusief een nieuwe koelcel en een nieuwe boslijn. Afzet en marketing kreeg impuls door het aantrekken van Jeroen Persoon als verkoper en het bedrijf werd lid van Decorum. Wat drijft Jansen?

Achttien kappen van 650 m2 heeft de nieuwe kwekerij voor de afkweek van calla. De opkweekruimte in de kas meet 2,5 keer zo’n kap en is afgesloten met plastic gevels. Eric Jansen laat die gevels even automatisch omhoog rollen. Vier weken staan de calla’s hier, een knol per pot. Maar eigenlijk begint iedere teelt een week daarvoor, in een cel bij het oppotbedrijf, waar de wortelvorming na het poten alvast is begonnen.

De afgescheiden opkweek bevalt Jansen goed. „Je kan het klimaat exact afstemmen op de jonge planten. En je selecteert als de potten naar de afkweekruimte gaan. Te kleine planten, vaak hooguit 2 tot 3% van het totaal, blijven nog een week in de opkweek.”

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar