Intergreen verliest Tesco VK als klant

Handelsbedrijf Intergreen mag vanaf september 2020 geen bloemen en planten meer leveren aan Tesco VK. Tesco wil het met minder leveranciers gaan doen en daar hoort de vaste leverancier Intergreen niet meer bij.

Tesco heeft besloten met minder partijen in zee te gaan. Nu zijn er drie grote leveranciers, dit wordt teruggebracht naar twee. Na het uitschrijven van een tender is besloten dat Intergreen vanaf september 2020 niet meer een van de leveranciers van bloemen en (tuin)planten is. Dit houdt in dat het handelsbedrijf ‘tientallen miljoenen’ aan handel verliest. „We waren de grootste, maar Tesco VK heeft besloten dat de samenwerking stopt. We zijn geschokt en vol ongeloof”, zegt director Marketing & CSR Marcel Zandvliet van Dutch Flower Group.

Hij geeft aan dat de retailer vooral naar de prijs heeft gekeken. „Zaken zoals waste en samenwerking zijn bijvoorbeeld ook van grote waarde en kunnen het bloemen- en plantenschap naar een hoger niveau brengen. Maar daar is niet op gelet”, aldus Zandvliet. Volgens hem heeft de Brexit geen rol gespeeld bij de beslissing van Tesco VK.

Intergreen mag nog wel Tesco Centraal Europa en Tesco Ierland beleveren, maar die divisies zijn veel minder groot. Intergreen draait bijna volledig, naar verluidt ruim 70%, op Tesco VK en het handelsbedrijf gaat de komende periode dan ook bekijken wat er volgend jaar met het bedrijf gaat gebeuren en met het personeel. Ook buigen zij zich over de samenwerking met ketenpartners, zoals kwekers. „Het personeel is deze week ingelicht. We gaan het allemaal netjes regelen”, benadrukt Zandvliet.

De omzet van Intergreen komt dit jaar uit op circa 160 miljoen euro.

De twee andere partijen (of hun moederbedrijven) die hebben meegedaan aan de tender zijn Flamingo Flowers in Honselersdijk en MM Flowers in De Kwakel. Flamingo Flowers is een van de huidige leveranciers van bloemen en planten aan Tesco VK, MM Flowers levert alleen bloemen aan Tesco VK.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties