Jaap Bond: ’Tijd van protesten is voorbij’

Jaap Bond, het nieuwe boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, begrijpt de onvrede van tuinders, maar vindt niet dat boeren en tuinders ook dit jaar de barricaden moeten opgaan. „Nee, tijd van protesten is voorbij. Nu is het weer tijd om met elkaar te gaan onderhandelen. De boerenprotesten dit najaar zijn een groot succes geweest, maar je moet zorgen dat de publieke opinie niet gaat kantelen. Want kantelt die onder burgers, dan kantelt die ook in de Tweede Kamer.”

Ook hij vindt, net als Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, dat het nu de tijd is om duurzaam ondernemen centraal in de onderneming te stellen. Alleen is het in de tuinbouwsector een kwestie van doorpakken en niet van oppakken waarover Draijer het heeft. „In de sector zijn al grote duurzame stappen gezet, zeker in de glastuinbouw. Genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs, niet alleen dit jaar maar ook voorgaande jaren, zijn sprekende voorbeelden”, aldus Bond.

Dat die boodschap nauwelijks hoorbaar is buiten de sector, stoort Bond mateloos. „Landelijke media is vooral geïnteresseerd in negatieve berichtgeving. Dat de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs niet dezelfde avond na het winnen van de prijs aanschuift bij Eva Jinek is onbegrijpelijk. Dat ligt ook aan de tuinbouwsector zelf. Die dient veel assertiever op successen in te spelen en uit te dragen. In het buitenland worden boeren en tuinders veel meer gewaardeerd dan in Nederland.”

Hoe Jaap Bond zich als boegbeeld wil gaan profileren, is te lezen in het interview dat vrijdag in het Vakblad staat en nu al online is te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties