Jan van Geest: „We staan pas aan het begin van de trend”

Kwekerij Esperit heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Zij hebben diverse overnames gedaan. De aantallen groeien en het assortiment wordt breder. Jan van Geest geeft aan dat ze momenteel niet aan de vraag kunnen voldoen en hij denkt dat deze trend nog wel even aanhoudt. „We staan pas aan het begin.”

Een aantal jaren geleden kwamen er alleen ficussen van kwekerij Esperit af. Omdat de afzet daarvan stroef verliep, is het assortiment langzaam verbreed. „Nog niet zo lang geleden was de situatie totaal anders. Van Ficus lyrata kwamen op een gegeven moment nog maar zo’n 40.000 stuks per jaar op de markt. Er was maar een kweker van. En moet je nu kijken. Nu ligt de productie wereldwijd op 25.000 stuks per week.”

Jan van Geest geeft aan dat hij het niet eerder zo goed heeft gemaakt. Hij is positief over de toekomst. „Ik denk dat de vraag nog even aanhoudt. We staan nog maar aan het begin van de trend. Bij een bepaalde groep mensen is groen heel populair. Ze zijn vegetariër, gaan op de fiets naar het werk, leven duurzaam, wonen klein en willen de natuur naar binnen halen. Deze groep zal alleen nog maar groter worden de komende jaren.”

Lees het interview met Jan van Geest in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 41. Het artikel is ook alvast te lezen in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties