‘Kan Royal FloraHolland dit wel, vroegen we ons af’

Welke rol speelde de ledenraad bij het besluit van Royal FloraHolland om Floriway te vormen? En wat vindt ze ervan? Ledenraadslid Frank Ammerlaan: „Kijkend naar de strategie dan past het. Persoonlijk juich ik het idee toe. We pakken initiatief en regie. En er valt een enorme financiële en milieuwinst te behalen met Floriway.”‘

Frank Ammerlaan van AQ Roses teelt rozen in Ethiopië en is lid van de ledenraad van Royal FloraHolland. Hij vertelt dat de directie de ledenraad informeerde over de plannen om joint venture Floriway te vormen. Dat gebeurde op het moment dat de directie al een aantal maanden in gesprek was met sierteeltvervoerders.

‘Ze wordt toch als een logge organisatie gezien’

„We werden geïnformeerd en om advies gevraagd”, zegt Ammerlaan vanuit Ziway. Hij maakte deel uit van een groep van individuele ledenraadsleden die met de directie over details sparde over de logistieke plannen van de directie. De grote lijnen van de plannen besprak de directie ook met de gehele ledenraad.

Ledenraad Royal FloraHolland.

Logge organisatie

De ledenraad stelde kritische vragen, vertelt Ammerlaan. „Vooral omdat het nieuw is voor de veiling en ze geen goed trackrecord heeft als het om vervoer gaat. Het is een grote stap voor Royal FloraHolland, ze wordt toch als een logge organisatie gezien. Kan de veiling dit wel, vroegen we ons af.” (..)

Lees hier het volledige interview met Frank Ammerlaan in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties