Klokken van FloraHolland worden duurder

Het veilen voor de klokken van FloraHolland gaat in de nabije toekomst duurder worden. Dit komt voort uit het verder doorvoeren van het kostenmaker kostendrager principe. Dit zegt de algemeen directeur van FloraHolland, Lucas Vos, in zijn nieuwe vlog.

Het verder doorvoeren van het kostenmaker kostendrager principe is een van de drie punten die naar voren komen op de sessies met leden. Volgens Vos hechten leden hieraan. Een tweede punt is dat leden waarde toebedelen aan differentiatie van tarieven. Verschillende kwekers moeten verschillend behandeld worden.

Derde punt is dat leden wensen dat het bvo-beleid gehandhaafd blijft. Dit houdt in dat de veilplicht volgens hen moet blijven bestaan.

De wensen van leden gaan er onder meer toe leiden dat grote kwekers voordeliger uit gaan zijn bij de veiling dan kleine kwekers. Bovendien gaat het klokproces duurder worden. Vos kon nog niet aangeven of het kostenmaker kostendrager principe in een keer of geleidelijk ingevoerd gaat worden.

Vos ging in zijn vlog ook uitgebreid in op de noodzaak van groei voor FloraHolland. Een onderwerp waar leden het blijkbaar niet over eens zijn. „De groei van productie zit niet bij leden van FloraHolland. Het risico is dat klanten via andere kanalen bloemen en planten gaan inkopen. We moeten zorgen dat in de toekomst de klanten op ons platform blijven inkopen”, aldus Vos.

Daarom wil FloraHolland zorgen dat klanten al het sortiment dat ze nodig hebben op haar marktplaats kunnen vinden. Bovendien moeten transacties simpel tot stand komen en de transactiekosten van het systeem en de logistiek zo laag mogelijk zijn.

Het feit dat FloraHolland meer aanbod naar zich toe wil trekken wordt ook meegenomen in het nieuwe tarievenstelsel en de ideeën omtrent lidmaatschapsvormen.

Vos repte in zijn vlog met geen woord over de extra alv over het beeldveilen van planten die donderdag as plaatsvindt in Naaldwijk.

guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk draagvlak
henk draagvlak
6 jaren geleden

in polonaise naar veiling rhein-maas daar word je nog gewaardeerd ! laat die hollandse afbraak methode achter je , ze zullen zich nog gaan schamen hoe je iets moois afgebroken hebt , kwekers en kopers WELKOM in duitsland !!!!!!!

M v vliet
M v vliet
6 jaren geleden

Als je op je platform alles aan wil kunnen bieden moet je niet de kleine kwekers weg jagen, door alles voor hen duurder te maken.dan zijn straks al de exclusieve bloemen en planten weg!!

Cees
Cees
6 jaren geleden

Ze moeten inzichtelijk zien te maken of, en hoeveel, de kleine kwekers / producten bijdraagt aan de verkoop van massa producten. Dat is in het belang van zowel de kleine kweker als ook voor de “fabrikant” van een massa product. Maar dit is denk heel moeilijk en zal men waarschijnlijk gewoon door gaan met deze uitkomst.. De toekomst zal laten zien of het een juiste keuze is geweest…

Marianne de graaf
Marianne de graaf
6 jaren geleden
Antwoord aan  Cees

Met zulke salarissen van de top zal het inderdaad duurder worden

Jan de Boer
Jan de Boer
6 jaren geleden

Kleine kwekers of middel / grote kwekers met een niche sortiment op kosten jagen, omdat je als wereld markt plaats nog niet door hebt dat het V&D product niet zo op de markt was afgestemd als men dacht ? Het wordt hoog tijd voor een nieuwe vakcooperatie dan kan flora holland door in de bulk en hoeven wij ook geen tijd te verspillen aan vechten tegen de bierkaay met mensen die het echt niet willen begrijpen ! Of ? Omdat ze vanuit de overheid gevraagd / beklemd worden om de sector een maatje kleiner te maken door alleen nog kennis export te doen zonder dat wij hier hoeven te werken / produceren ! Nog meer product uit africa ?
Minder deelnemers in de sector dat je als overheid net als in de zorg, scholing meer regels en grip kunt krijgen versus waar de mens / consument een vrije keuze wil maken. Dit is de prijs die de kweker, medewerkers, handel betaald voor de fusie van royal flora holland. Waar was /is de NMA ?
Elk voordeel heeft een nadeel ! Van Zijverden (nieuw platform) stelt niet voor niets dat er weer iets te kiezen moeten zijn en daarom moeten wij af van dit monopolistiche instituut wat niet in segmenten kan denken en blijft doordrammen op one size fits all !
Adoptie veiling Rijnsburg was geen grap mensen uit de sierteeltsector het is de allerhoogste noodzaak ook in belang van de bulkkweker waar ook ter wereld. Er moet weer wat te kiezen zijn ! Dat is demoncratie ! Het is hier geen Noord Korea daar hebben te veel mensen hun leven voor gegeven in het verleden. Leven in vrijheid met respect voor de natuur en mens ! En daar horen heel veel diverse mooie bloemen en planten bij. Kom naar de ALV deze week en zorg dat je als kweker weer aan zet bent en je niet langer laat kleineren door mensen die de opdracht niet uitvoeren die men hen stelt of die nog een opdracht hebben die niet gewenst is. Iedereen praat over start up’s en dit beleid maakt stop up’s en geen kansen voor toekomstige sierteelt ondernemers in de sector en dus ook geen bedrijfs opvolging !

René van Holsteyn
René van Holsteyn
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jan de Boer

Hallo allen uit onze bedrijfstak.
Jan de Boer zegt het fantastisch.!!!
Hier kan een ieder zich bij aansluiten.!
Als je goed leest spreekt meneer Vos zichzelf tegen..!!
Een extra algemene ledenvergadering is er in 105 jaar nog nooit van gekomen.
Dit zegt alles voor iedereen in onze sector die er zich voor interesseert.!
Dus kom allen naar de algemene ledenvergadering,voor degenen die zich interesseren.!
Fijne zondag gewenst en tot aanstaande donderdag allemaal.

Cees
Cees
6 jaren geleden

De klokken worden duurder omdat meneer vos en zijn meelopers het niet voor elkaar kregen om de klok te sluiten. Dus denkt meneer vos, gaat het nietclinksom dan moet het maar rechtsom en gaan we gewoon de veilkosten omhoog schroeven tot onbetaalbare hoogtes en als dat iemand vraagt om een kostenspecificatie dan gaan we daar allemaal dingen bijzetten die nogal duister en omstreden zijn en bijna niet controleerbaar.
Vertel eens, meneer vos, waarom kon de veiling jarenlang vooruit met kosten die een derde waren van wat het nu kost, zijn de gebouwen nog steeds niet afgeschreven?
Betalen wij eigenlijk niet voor alle fouten die gemaakt zijn in de laatste 10 jaar?
Vorige week zat er weer een hele delegatie in Moskou, zijn dat ook veilingkosten, meneer vos, of betaald u dat uit eigen zak, of heeft u wellicht kwekers gevonden die ook voor hoge veilkosten gaan veilen op uw veiling?
U en uw vriendjes kunnen zich beter concentreren op kostenbeheersing en reductie, dan de hele wereld over te reizen op onze kosten onder het mom van, we moeten mee met onze tijd.
Toen u werd aangestelde dacht ik echt dat er eindelijk een echte kapitein op het schip stond en er voor ons, kwekers en handelaren,was en voor ons zou vechten, jammer, meneer vos, gemiste kans….ook u valt voor het grote geld over de rug van ons allemaal.
Soms denk ik wel eens dat u betaald word door de dutch flower group, maar dat zal ik toch wel verkeerd hebben?

Cees
Cees
6 jaren geleden

Door het succes van het veilingsysteem in het verleden dreigen velen daar nu het slachtoffer van te worden…

Martien kroon
Martien kroon
6 jaren geleden

Kosten maker drager principe is niet verkeerd, echter dient men daarbij wel helder de kosten in beeld te brengen. De berekening tijdens één van de bijeenkomsten worden de veilkosten redelik betaald door de opbrengsten. Ben benieuwd hoe de nieuwe berekening er gaat uit zien. Het fysieke veilen afschaffen is kosten besparing voor de veiling echter gaan wij kwekers en handelaren deze besparing dubbel en dwars betalen.
De directie heeft een mooie grabbelbak aan argumenten verzameld tijdens de ledenbijeenkomsten, elke strategische keuze gaat men nu verdedigen met de leden hebben aangegeven op de bijenkomsten dat…….
Zwakke actie van de directie en ledenraad.
Ik verwacht een greenery achtige afloop, zeg maar titanic. Bereid u voor om een eigen afzet te organiseren.