Koppert neemt start-up AgriAI over


  Koppert Biological Systems neemt de Nederlandse artifical intelligence start-up AgriAI uit Rotterdam over. De overname past binnen de ambitie van Koppert om een toonaangevende digitale innovator op het gebied van land- en tuinbouw te worden

  Volgens Gabriël van der Kruijk, de onlangs door Koppert aangestelde Digital Transformation Manager, zullen de datawetenschappers van AgriAI, Arnand Siem en Jeffrey Bosman, de digitale groei van het bedrijf een nieuwe impuls geven. „Nu we niet langer afhankelijk zijn van externe expertise, kunnen we veel gemakkelijker proof of concepts uitvoeren om de haalbaarheid van ideeën te testen”, legt Van der Kruijk uit. „Deze nieuwe expertise binnen ons bedrijf betekent een aanzienlijke vergroting van onze capaciteit om onze digitale ideeën uit te voeren.”

  De twee datawetenschappers AgriAI beginnen 1 juli bij Koppert. Zij zullen zich in eerste instantie richten op een verbeterde versie van Kopperts sticky card-scanner, onderdeel van Natutec Scout. AgriAI ontwikkelde zelf al een app om via een foto van de vangplaat automatisch het aantal witte vliegen te tellen. De app onthoudt ook de vliegen die vorige keer al gevangen waren. Dit kan de gebruiker dagelijks terugkijken op een dashboard.

  Digitale diensten

  Kopperts Digital Transformation Department ontwikkelt digitale diensten voor het ondersteunen van telers bij de toepassing van IPM; e-commerce om het bestelproces makkelijker te maken en digitale operaties waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe mogelijkheden als camera’s, sensoren en kunstmatige intelligentie om de kwaliteit en schaalbaarheid van processen te verbeteren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties