Carolien Spaans nieuwe Landbouwraad in Polen

Carolien Spaans is de nieuwe Landbouwraad in Polen. Ze volgt Martijn Homan op, die vorige maand terugverhuisde naar Nederland.

Spaans heeft geen agrarische achtergrond, maar werkt als sinds 2006 op het Ministerie van Landbouw. Afgelopen drie jaar was ze Landbouwraad in Oekraïne. In een interview met het ministerie van LNV zegt er naast grote verschillen ook veel overeenkomsten zijn tussen Polen en Oekraïne.  „Zowel Polen als Oekraïne willen meer waarde toevoegen aan hun agrarische producten en de ervaring van Nederland kan daarbij helpen. Er zijn in Oekraïne ook uitdagingen wat betreft de arbeidsmarkt en de discussie over de voorwaarden voor het openen van de agrarische grondmarkt. Deze onderwerpen spelen ook in Polen.”

In het interview noemt Spaans ook de bloemensector. „Dankzij de economische groei in Polen is er meer vraag naar bloemen en planten en dat geeft kansen aan de Nederlandse sierteeltsector.” De komende maanden zal Spaans naar het Poolse platteland reizen om beurzen en bedrijven te bezoeken. En, omdat ze ook Tsjechië en Slowakije in haar portefeuille heeft, reist ze ook naar die landen.

Spaans volgt Martijn Homan op, die de afgelopen vijf jaar landbouwraad in Warschau was. Het Vakblad voor de Bloemisterij interviewde Homan eind juli over de kansen voor de Nederlandse sierteelt in Polen. Dit interview lees je hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties