Duurzaamheidsprijs Plantum voor Anthura

Veredelaar Anthura heeft de Plantum Duurzaamheidsprijs 2018 ontvangen vanwege haar hulp bij de herintroductie van de orchidee Cypripedium calceolus in de Zwiterse natuur.

Het initiatief waar Anthura zowel kennis als menskracht aan leverde, draagt volgens branchevereniging Plantum niet alleen bij tot de instandhouding van de biodiversiteit, maar zorgt ook voor behoud van het Zwitserse natuurschoon.
Cypripedium calceolus is een van nature in het wild voorkomende orchidee in Zwitserland, die ook populair is in de illegale handel. De Swiss Orchid Foundation wil de orchidee beschermen, maar de planten zijn kwetsbaar in hun eerste levensstadium. Als expert op het gebied van het vermeerderen en veredelen van orchideeën en het opkweken van Cypripedium zaailingen, kwam Anthura in 2014 in beeld. Op verzoek van de Swiss Orchid Foundation zijn daar planten afkomstig van zaad van wilde Cypripediums opgekweekt. 3000 volgroeide planten waren hiervan het resultaat. Die zijn juni 2018 door medewerkers van Anthura in samenwerking met de Swiss Orchid Foundation geplant in de natuur op 44 verschillende locaties in Zwitserland.

Lees hier meer over het project waar Anthura aan meewerkte

Eerste Plantum Duurzaamheidsprijs

Anthura ontving de allereerste Plantum Duurzaamheidsprijs tijdens de Algemene
Ledenvergadering van Plantum op 21 september 2018. Het is de nieuwe naam voor de Plantum CSR Aanmoedigingsprijs, die ook al bedoeld was voor tastbare voorbeelden/ diensten/producten met duurzaamheidskenmerken. Vermeerderaar Florensis won de Plantum CSR Aanmoedigingsprijs in 2017 vanwege de grote zorg die het bedrijf toont voor haar medewerkers in Kenia. Dat gebeurt ondermeer door ze schoon water en dagverse vis te bieden en ook de huisvesting te verbeteren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties