Krachtenbundeling van vier chrysantenveredelaars

De chrysantenveredelaars Floritec (NL), Inochio Seikoen (Japan), Fleurations (NL) en Icon Selections (Colombia) gaan nauw samenwerken op het gebied van veredeling, verkoop en distributie. Afspraken hiervoor heeft het viertal in een contract vastgelegd.

Veredelaar Floritec uit Woubrugge, medio 2019 overgenomen door de Japanse chrysantenveredelaar Inochio Seikoen (onderdeel van Inochio Holdings), neemt verantwoordelijkheid voor verkoop en distributie van het Icon/Fleurations assortiment. Tevens organiseert zij de beschikbaarheid van uitgangsmateriaal en stekproductie. Hierdoor kan Icon/Fleurations zijn chrysantenrassen verder commercialiseren en zich intensief bezighouden met de ontwikkeling van de nieuwe rassen voor de toekomst.

Veredeling intensiveren

Icon Selections en Fleurations zullen hun veredeling intensiveren en zich daarop focussen. Hun cultivars worden tot nu toe vooral verkocht aan telers in Zuid-Amerika, die er zelf stekken van maken. Er wordt veredeld en getest via bloeiproeven in dat werelddeel, maar ook in Nederland. In Naaldwijk heeft men bij een chrysantenteler ruimte voor selectiewerkzaamheden onder Nederlandse praktijkomstandigheden.

Breder sortiment

De samenwerking zorgt voor een breder sortiment chrysanten, geschikt voor meerdere werelddelen. Tevens kunnen de bedrijven hun groeiambities nu beter waarmaken.

vlnr: Nobuo Hirose (President Flowers van Inochio Seikoen), Jeroen Ravensbergen (algemeen directeur Floritec), Jan Haaksman (directeur Fleurations en Icon Selections) en Pete de Bruijn (veredelaar Fleurations)

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties