Nieuw adviseurs en CCO voor 30 MHZ

30MHz heeft Ernst van den Ende (Wageningen University & Research) en Roger Gerritzen (Yeald & Agri Invest) toegevoegd aan de Raad van Toezicht. Het bedrijf dat een dataplatform voor de hortisector biedt, heeft zich tevens op commercieel vlak versterkt met CCO Ronald Carpentier.

 

Ernst van den Ende en Roger Gerritzen zien data een steeds belangrijkere rol spelen. “Nieuwe technologieën stellen ondernemers en onderzoekers in staat om informatie uit data te halen die de sector naar een hoger niveau brengen”, zegt Van den Ende. Gerritzen vult aan: „De kansen liggen met name bij het ontsluiten en integreren ervan. Er is vaak veel data beschikbaar, zoals weergegevens, ervaringsdata van rassen qua groei, opbrengsten, en (arbeids)kosten, maar het koppelen is vaak lastig en biedt nog veel mogelijkheden.”

Digitale consultancy

CCO Ronald Carpentier stelt dat het bedrijf 30 MHZ zijn klanten helpt om waarde toe te voegen aan hun eigen product of propositie. Denk bijvoorbeeld aan digitale consultancy op het gebied van licht, scherming of Integrated Pest Management. „We zien de sector duidelijk bewegen richting een situatie waarin data een vast onderdeel van de bedrijfsvoering is.”

Ervaren adviseurs

De nieuwe leden van de Raad van Toezicht hebben vele jaren ervaring in de tuinbouwsector.

Ernst van den Ende is sinds 1 september 2009 algemeen directeur van de Plant Sciences Group (PSG) van Wageningen University & Research. Hij is sinds februari 2011 lid van het Topteam Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en treedt toe tot de Raad van Advies van 30MHz.
Roger Gerritzen was hij onder meer CFO bij Syngenta en Dummen Orange en verantwoordelijk voor fusies en overnames. Hij is momenteel partner bij Yeald & Agri Invest en lid van de Raad van Toezicht van ForFarmers. Hij treedt toe tot de Raad van Advies van 30MHz

 

Ronald Carpentier is sinds 2000 actief binnen de internetindustrie, onder ander bij Quby, uitvinder van slimme thermostaat Toon, en augmented reality pionier Layar. Hij is de nieuwe CCO van 30MHZ

 

Over 30MHz

30MHz biedt telers en hun adviseurs een centraal dataplatform dat gewassen bewaakt en analyseert, met behulp van draadloze sensoren en verschillende andere gegevensbronnen. Het 30MHz platform garandeert continue toegang tot de gewasdata via pc, laptop, tablet of smartphone.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties