Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Landelijke glasafbraakregeling moet van stal worden gehaald

Landelijke glasafbraakregeling moet van stal worden gehaald

0
Landelijke glasafbraakregeling moet van stal worden gehaald

De kassen in Westland worden in een veel te laag tempo vervangen. Het glastuinbouwgebied is daardoor niet meer up-to-date. Als het aan directeur Rob van den Ende van Ontwikkelingsbedrijf HOT ligt, moet het kabinet de landelijke Glasafbraakregeling van stal halen. De herstructurering krijgt daarmee volgens hem net het benodigde duwtje in de rug.

Tijdens een Raadsinformatieavond voor de Westlandse gemeenteraad luidde voorzitter Cees Veerman van Coalitie HOT vorige week de noodklok. Van de 9.000 ha glastuinbouw in Nederland is eenderde gebouwd vóór het jaar 2000 en daarmee in principe verouderd. Met de 2.297 ha glas die Westland telt, is het volgens Veerman nog somberder gesteld: daarvan is tweederde vóór 2000 gebouwd.

Uit onderzoek van Glastuinbouw Nederland blijkt weliswaar dat ruwweg alle kassen die zijn gebouwd na 1998 technisch zijn uitgerust of uit te rusten zijn om de gevraagde energiebesparingsdoelstellingen te halen, maar dan moet er wel landelijk 300 ha nieuwbouw neergezet worden. En daarin zit volgens Veerman nu juist het probleem.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties