LED’S Research: samenwerking in led-onderzoek

De bedrijven Hortilux en Green Simplicity gaan nauwer samenwerken en onder de naam LED’S Research! systemen maken en verkopen voor onderzoek met Ledlicht.

De systemen van LED’s Research! zijn bedoeld voor telers, onderzoekers en veredelaars die op hun eigen bedrijf met hun eigen gewas effecten van ledlicht willen onderzoeken. Het gaat om zogenoemde plug-and-play systemen die makkelijk uit te breiden zijn. De modulaire opbouw maakt led-onderzoek in de praktijk beter betaalbaar volgens de initatiefnemers.

Het bedrijf Green Simplicity van Wessel van Paassen maakt al langer onderzoekssystemen met LED’s voor de tuinbouw en ontwikkelde ook speciale software, inclusief app, voor het aansturen van het licht en andere teeltomstandigheden. Fabrikant Hortilux maakte voor het onderzoek op tuinbouwgewassen het HORTILED Multi 4DIM armatuur. In dit LED-armatuur is de hoeveelheid rood, blauw, wit en verrood licht apart en op de micromol nauwkeurig regelbaar, middels de speciale Climate Interface applicatie. Gebruikers kunnen zodoende diverse lichtrecepten testen op hun gewas. Ook bijvoorbeeld het klimaat en de watergift in de proefopstelling is op afstand instelbaar. Voor de aansturing van de LED-verlichting en klimaatregeling wordt een tablet bijgeleverd. Alle meetdata wordt overzichtelijk bijgehouden en opgeslagen..

Hortilux en Green Simplicity  bieden met LED’S Research! naast hard- en software ook de mogelijkheid aan om het onderzoek met ledlicht te begeleiden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties