Let it Grow wereldwijd op zoek naar nieuwe innovaties op het gebied van bloemen en planten

Let it Grow opent de inschrijving voor een tweede incubatieprogramma. De afgelopen editie hebben zeven groene innovators en start-ups uit Nederland meegedraaid. Vanaf 24 mei kunnen nieuwe teams zich aanmelden om kans te maken op een plek in het programma.

Silke Tijkotte, Lead en founder Let it Grow: ‘In 2016 is Let it Grow vanuit Nederland een maatschappelijke beweging gestart die draait om innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten. De eerste editie van het incubatieprogramma bleek een enorm succes. We zijn nu weer op zoek naar concepten die het stadsleven positief bevorderen en waarmee we de wereld nóg groener kunnen maken.”

Het nieuwe, internationaal georiënteerde incubatieprogramma begint op 31 oktober en eindigt eind maart 2018 met de tweede editie van het Let it Grow Greenhouse Festival. Inschrijven kan vanaf 24 mei tot 10 september via letitgrow.org/apply.

Let it Grow is een internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector en is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland. Het incubatieprogramma biedt start-ups en innovators een kans om een volgende stap te maken in hun bedrijf. Naast een investering van 10.000 euro in cash, waarbij startups géén aandelen hoeven af te geven, krijgen deelnemers in-depth trainingen en een ondernemer als vaste mentor die hen gedurende het hele programma begeleidt en toegang biedt tot het netwerk dat Let it Grow heeft in de sierteeltsector.

Eén van de eerste deelnemers van het programma was Ermi van Oers. Haar bedrijf Living Light heeft als eerste in de wereld een lamp gemaakt die aangaat doordat het zijn energie haalt uit de plant zelf. Op dit moment heeft Living Light van de gemeente Rotterdam de opdracht gekregen om een deel van de Rotterdamse stadstuin Sint- Jacobsplaats te gaan verlichten met energie die uit de planten zelf komt, zodat straatlantaarns tot het verleden kunnen gaan behoren.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties