Loek Hermans treft schikking in Meavita-zaak

Loek Hermans, voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen van de in 2009 failliet verklaarde thuiszorgorganisatie Meavita, wordt niet langer vervolgd voor wanbeleid. Hij heeft, samen met de zestien oud-bestuurders en -commissarissen, een schikking getroffen met de FNV. Ze betalen €65.000 aan de vakbond, die in ruil daarvoor afziet van een nieuwe rechtszaak, zo maakten partijen gisteren bekend. Hermans is boegbeeld van de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Van 2011 tot 2016 was Hermans voorzitter van lobbyorganisatie Greenport Holland. Hij werd opgevolgd door Niek Jan van Kesteren, oud-directeur van VNO-NCW.

Foto: Ferry Noordam

Zorgconcern Meavita ontstond in 2007, maar ging al na twee jaar failliet, een miljoenenschuld nalatend. De Ondernemingskamer oordeelde in 2015 dat het faillissement te wijten was aan wanbeleid van de bestuurders en toezichthouders onder leiding van Hermans. Het falen van Hermans bij Meavita werd in de rechtszaak onder meer geweten aan zijn vele nevenfuncties. De afgelopen decennia bekleedde hij er 96.

Het vonnis van de Ondernemerskamer werd door de Hoge Raad vernietigd omdat een van de drie rechters met pensioen was bij de uitspraak. De FNV had namens dertig zorgmedewerkers een claim ingediend van bijna €200.000. Een nieuwe procedure zou veel tijd en geld hebben gekost. Partijen besloten daarom te schikken.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ysbrand
ysbrand
6 jaren geleden

en deze zakkenvuller moet onze belangen behartigen…..