Lopen leden weg bij RFH vanwege BBH-heffing?

De heffing voor Bloemenbureau Holland (BBH) door Royal FloraHolland (RFH) zet volgens de directie van RFH de positie van kwekers en de coöperatie onder druk. Maar is dit wel zo? Lopen kwekers en klanten weg vanwege de 0,20% of 0,19% BBH-heffing? Doe mee met deze korte vragenlijst een geef je mening!

De huidige situatie vindt RFH onhoudbaar door free rider gedrag van kwekers die via Ai2 afrekenen of rechtstreeks betaald krijgen door kopers.  „Free riders ontlopen de BBH-heffing van 0,19 of 0,20% die wij innen namens de kwekers en de handel. Daardoor is RFH duurder dan alternatieve afreken mogelijkheden”, aldus Steven van Schilfgaarde van RFH.

De directie van RFH zou graag zien dat er een ander systeem komt om het budget voor BBH te innen en  komt op 14 oktober met een voorstel aan de ledenraad die daar dezelfde dag op reageert. Deze reactie wordt meegenomen in een definitief besluit van de directie over de heffing. Mogelijk gaat RFH de BBH-gelden niet langer innen. Consumentenpromotie van bloemen en planten komt daardoor zwaar onder druk.

Geef je mening!

Wat vind jij van de BBH-heffing door RFH? Zou de 0,19% (voor handelaren) of 0,20% (voor kwekers) echt een reden zijn voor kwekers en kopers om de veiling vaarwel te zeggen? En is collectieve promotie nodig? Doe mee met deze korte vragenlijst een geef je mening!

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
8 maanden geleden

wat een ongelofelijke onzin weer, steven blijft anderen de schuld geven van zijn eigen falende beleid, teruglopende aantallen en teruglopend marktaandeel. Steven kijk eens goed naar je eigen houding en gedrag, misschien eens stoppen met liegen en verzinsels op de mouw spelden bij de kwekers (psd2) en het falende ontwikkelbeleid van Floriday, stop met het vernietigen van de coöperatie ten koste van het handelsbedrijf RFH. Ga terug in de faciliterende rol en stel je op ten dienste van de kweker en de koper, en stop met voorwaarts bewegen en de rol van de exporteur overnemen.