De Bloemisterij onderzoekt: Wat vind je van de BBH-heffing door Royal FloraHolland?

De heffing voor Bloemenbureau Holland (BBH) door Royal FloraHolland (RFH) zet volgens de directie van RFH de positie van kwekers en de coöperatie onder druk. De huidige situatie vindt RFH onhoudbaar door free rider gedrag van kwekers die via Ai2 afrekenen of rechtstreeks betaald krijgen door kopers. Wat vind jij van de BBH-heffing door RFH? Zou de 0,19% (voor handelaren) of 0,20% (voor kwekers) echt een reden zijn voor kwekers en kopers om de veiling vaarwel te zeggen? En is collectieve promotie nodig? Doe mee met deze korte vragenlijst en geef je mening!

„Free riders ontlopen de BBH-heffing van 0,19 of 0,20% die wij innen namens de kwekers en de handel. Daardoor is RFH duurder dan alternatieve afreken mogelijkheden”, zei Steven van Schilfgaarde van RFH eerder dit jaar.

De directie van RFH zou graag zien dat er een ander systeem komt om het budget voor BBH te innen en  komt op 14 oktober met een voorstel aan de ledenraad die daar dezelfde dag op reageert. Deze reactie wordt meegenomen in een definitief besluit van de directie over de heffing. Mogelijk gaat RFH de BBH-gelden niet langer innen. Consumentenpromotie van bloemen en planten komt daardoor zwaar onder druk.

Wat vind jij van de BBH-heffing door RFH? Zou de 0,19% (voor handelaren) of 0,20% (voor kwekers) echt een reden zijn voor kwekers en kopers om de veiling vaarwel te zeggen? En is collectieve promotie nodig? Doe mee met deze korte vragenlijst een geef je mening!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties