’Magnum’ weer de mooiste chrysant op show Keukenhof

De witte pluischrysant ’Magnum’ is net als vorig jaar gekozen tot allermooiste chrysant op de Keukenhof. Het bedrijf J&A Flowers, lid van telersvereniging Vannova, zond hem in.

Het Oranje Nassau Paviljoen in Lisse is door inzendingen van telers en veredelaars momenteel goed gevuld met chrysanten in allerlei kleuren, vormen en maten. Meest in het oog bij de vakjury sprong de witte pluischrysant ’Magnum’. Deze werd gekozen als beste in de categorie ‘pluizers’ en kwam tevens als overall-winnaar van de show. Een evenaring van de waardering die de toen net geïntroduceerde cultivar vorig jaar op Keukenhof kreeg. In 2016 zond Kwekerij Arcadia uit De Lier de witte ’Magnum’ van veredelaar Deliflor in. Nu was het bedrijf J&A Flowers, lid van telersvereniging Vannova degene die de prijzen op mocht halen. De twee Westlandse bedrijven brengen inmiddels samen wekelijks zo’n 100.000 stelen van ’Magnum’ (verwijzing naar zijn uitzonderlijk grote bloemen) op de markt.

In de categorie pluischrysanten was de 3e prijs eveneens voor kwekerij J&A Flowers met de bekende ‘Anastasia’.  Arcadia Chrysanten werd tweede met de lichtroze cultivar ‘Rossano’, een van de vijf kleuren die beschikbaar zijn in deze serie chrysanten van veredelaar Deliflor.

Bij de keurgroep troschrysanten won Kwekerij Sensation uit Tuil met de tweekleurige ‘Raisa’’.  Telersvereniging Zentoo werd tweede met de cultivar ’Vanilla Sorbet’ en brons was er voor het bedrijf G&G Flowers met troschrysant ‘Radost White’

’Aurinko’ ook weer op 1

De gele santini ’Aurinko’ met zijn pomponvormige bloemen is gekozen tot beste santini. Het bedrijf Van Helvoort Company bracht deze cultivar van veredelaar Dekker Chrysanten naar de show in Lisse. Ook hier een evenaring van editie 2016, want vorig jaar won Lewis Flowers met ’Aurinko’ de beker in de categorie santini. De tweede plek was dit jaar voor de zwart met witte ’Yin Yang’ die telersvereniging Zentoo showde. Het bedrijf De Hungerenburcht, lid van telersvereniging Quality Flower Group, werd derde met santini  ‘Ellison Pink’

De vakjury bestond dit jaar uit Thijs van Giessen (namens promotiecollectief Chryson), de chrysantentelers René Eikelenboom en Laurens van der Lans, handelaren Ron Schelvis (Floris Holland) en Patrick Rapmund (Ed de Groot) en projectleider Henny Bruggeman  van Royal FloraHolland.

Donderdag 11 mei worden de prijzen uitgereikt tijdens een bijeenkomst voor het chrysantenvak op Keukenhof.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties