Groene planten goed betaald

In het eerste kwartaal steeg de omzet van groene planten met 11,3% . De aanvoer lag nipt hoger, namelijk 0,7%. Groene planten werden dus goed betaald in de eerste maanden van dit jaar. Bij sommige producten in momenteel sprake van schaarste.

Dat groen het tij mee heeft, is al even bekend. Bij sommige producten is momenteel sprake van schaarste. Zo zijn succulenten, cactussen en een product zoals monstera niet aan te slepen en zelfs uitverkocht.

Door  directe lijntjes kan de handel toch nog redelijk aan aanbod komen, maar zij ervaren  minder beschikbaarheid. Kees Knecht van Gasa Holland: „We moeten er bewust rekening mee houden en in sommige gevallen worden planten korter dan gewenst uitgeleverd. Of je krijgt gewoon iets minder stuks dan dat je zou willen, als je niet ruim van tevoren hebt gereserveerd.”

De handel verwacht dat de populariteit van groen nog wel even aanhoudt. Ook FloraHolland geeft dit aan. Volgens de veiling zit er een stukje uitbreiding aan te komen. Met name in Nederlands geteelde producten, waaronder zaailingen. Van importmateriaal is volgens productcoördinator Kevin van Embden minder beschikbaar.

Lees meer over de handel in groene planten in Bloemisterij nummer 15.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties