Marco van Zijverden: 2018 wordt het belangrijkste jaar van de coöperatie

5482

Volgens Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group, wordt 2018 het belangrijkste jaar uit de geschiedenis van de coöperatie. „Er moeten dingen veranderen en daar wens ik de opvolger heel veel succes bij.”

Traditiegetrouw reikt Dutch Flower Group op donderdagmiddag op de FloraHolland Trade Fair de Dutch Flower Group Awards uit. In de speech voorafgaand aan de uitreiking haalde Van Zijverden een aantal actuele thema’s aan. Waaronder FloraHolland en het vertrek van Lucas Vos. Van Zijverden gaf aan het jammer te vinden. „Je hebt de boel in beweging gebracht, maar vier jaar vinden wij wel wat kort.” Hij wenste Steven van Schilfgaarde en Jack Goossens succes met de implementatie van de plannen en gaf aan dat er misschien ook wel het één en ander aangepast moet worden. „Wij staan open voor constructief overleg. Ik denk dat dit het belangrijkste jaar uit de coöperatie gaat worden. Er moeten dingen veranderen.”

De logistieke performance moet verbeterd worden en de toegezegde kostenverlaging moet er komen. Daarnaast is digitalisering volgens Van Zijverden de sleutel voor een moderne marktplaats.

Ook bij Dutch Flower Group is digitalisering in 2018 een belangrijk thema. Het bedrijf bouwt aan een digitale transformatie van de bedrijven. Zij willen de keten verder optimaliseren en het platform Blueroots zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Een ander thema dat centraal staat bij het handelsbedrijf is duurzaamheid. Zonder duurzaamheid wordt het voor telers lastig te overleven, zo sprak Van Zijverden de telers toe. Dutch Flower Group wil naar 90% duurzame inkoop toe in 2020.

Dutch Flower Group heeft een goed jaar achter de rug. Zij realiseren dit jaar een autonome omzetgroei van 8%. In totaal zal de omzet uitkomen op zo’n € 1,5 miljard.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan de Boer
Jan de Boer
6 jaren geleden

Meer Bezinning ?

Of

Meer Verwarring ?

Meer Alibabalisering ?

Of

Meer Old school ?

Als wij het nu allemaal even niet weten ? Waarom zouden Jack en Steven het nu dan wel moeten weten ? In dit geval is rust in de tent een eerste vereiste. ! Zou wat ons betreft een zaken kanbinet kunnen zijn vanaf 1 januari 2018 om de opvolger van Lucas Vos de heer Steven van Schilfgaarde te assiteren !

Niet nog meer olie op het vuur ! Niet nog een discusie over de ledenraad !
Zet de zaken op hold en breng parijen bij elkaar.

Deze sector is van nationaal belang.
Refreshing Santpoort en geef het een andere naam aangepast aan vandaag.

De banken hebben zorgplicht en niet alleen rekeing te houden met hun zekerheden en verpanding.
De waarde stijging op grond maakt de producenten de telers van de nieuwe armoede.

Een belgische professor leerde mij dat uit Chaos komt Orde.

De anderhalve dag tradefair leerde mij dat iedereen wil mee in de vlucht naar voren en dat iedereen draait om elkaar heen.
Het lijkt op een hernieuwde kennismaking met elkaar.

Lucas Vos leerde ons deze week tijdens het World Floricultural Summit 2017 dat hij 36 medewerkers in de top 50 van de rfh cooperatie heeft vervangen !
Ik weiger te geloven dat ze allemaal niet voldeden !
Ik weiger te geloven dat een kweker bezoeker mbo eerst een hbo moet hebben om zijn functie als kweker bezoeker nog te kunnen doen.
Ik weiger te geloven dat al die mensen die een paar jaar binnen zitten en dan weer weg gaan een wezelijke bijdrage leveren aan de verbetering van het proces.

En als dat wel zo is ! Dan is de keuze om 100 % af tuin te veilen en maar te zien wat er over blijft van deze zeer diverse sierteeltsector dan toch de beste keuze. Dan zijn de kwekers die er klaar voor zijn de leveranciers voor Alibaba en de rest van de tuinders kunnen via de bank hun grond kwijt aan de gemeentes voor huizenbouw, pretparken of ecoparken.

Dan kan de voorgenomen koude sanering van de sierteelt sector in volle gang door !
Wat je kwijt bent komt niet meer terug en de consument wil niet meer van hetzelfde.

Volgens de proffesor Jan Rotmans transitiekunde moeten wij rekening houden met de mogelijkheid dat 3 d printers of 4 d printers die de bloemen bij de consument uitprinten direct in de vaas.
En dat is al over 3 tot 5 jaar. Dat betekend dat je de kassen nu moet leeg laten liggen en papjes moet maken die in dat soort apparaten gaan. Ik zie ook potten komen uit robots waar de kunst is het juiste granulaat te produceren. Dat heb ik allemaal al gezien.

Een stukje beziing lijkt mij nuttig en laten wij het beste maken van de monopolist, zodat iedereen deze weer kan verdargen.

Ik wil de mensen zeker niet in slaap doen laten sukkelen en wij zullen scherp moeten zijn in innovaties, maar tevens moet je een stuk vertrouwen hebben dat je het wel met elkaar moet zien te doen. Ego-Eco versus Co-Eco ! Aan ons als sector de keuze.
De verandering komt van buiten. Buiten heeft niet veel op met onze sector en is ons liever kwijt dan rijk. Aan ons als sector dat wij deze hobbel gezamelijk nemen.

Een zaken kabinet als partijen iets te ver van elkaar af raken. Een staakt het vuren al vorens de nieuwe generaals te benoemen. Make me wonder !