Nog even geen opslagkosten voor denen

Royal FloraHolland berekent voorlopig nog even geen opslagkosten voor deense karren. Normaal gesproken voert zij deze wel in na de piekperiode (die 28 mei afloopt), maar door de schaarste van de karren is dat nu uitgesteld.

Per week bekijkt de veiling hoe de situatie rond de beschikbaarheid van deense karren is en of de opslagkosten al ingevoerd moeten gaan worden.

Mischa Voskamp (procescoördinator logistiek) kijkt in onderstaande video terug op de afgelopen periode. „We hebben helaas lange wachttijden gehad en zelfs klanten die hun handel gewoon niet kwijt konden. Voor ons persoonlijk is dat een heel groot probleem. We hebben er echt alles aan gedaan om dit probleem op te lossen.”

Deze week komt in het vakblad Mirjam van Zoest van de veiling aan het woord. Zij geeft aan dat bijna niemand kon voorzien dat de karrenbehoefte zo groot zou worden. „Toen een karrentekort dreigde wilden we ook bij huren, maar er waren onvoldoende CC-containers beschikbaar. Verder was er een onbalans in beschikbaarheid van CC-karren tussen de verschillende CC-depots op de veiling. Door massaal CC-karren tussen depots te verplaatsen hebben we alles gedaan om de pijn te verzachten.”

Lees het vrijdag 25 mei in het Vakblad voor de Bloemisterij en De Boomkwekerij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties