Nog geen ‘Bluerootsers’ op Floriday aangesloten

Vijfttien exporteurs handelen via Blueroots. Nog geen één daarvan heeft een koppeling met Floriday. Beide partijen werken hier momenteel hard aan. Het doel is om aan het einde van het jaar acht handelspartijen aangesloten te hebben op het platform van Royal FloraHolland.

Handelspartijen moeten de overstap naar API maken, alvorens zij kunnen koppelen met Floriday. Nu werken veel handelspartijen met VMP-koppelingen, maar dat is volgens Jefry van den Hoeven niet toekomstbestendig. „Het weergeven van realtime aanbod is niet mogelijk en bovendien kunnen er geen artikelen gereserveerd worden”, somt hij wat nadelen op.

Bas van Amerom, interim-directeur Blueroots, signaleert dat handelaren de nieuwe API-koppeling nog even voor zich uit schuiven. „Het kost tijd en geld. Er schuilen vooral praktische bezwaren aan.” Hij doel is om aan het einde van dit jaar acht handelspartijen aan Floriday gekoppeld te hebben.

Op dit moment zijn er zo’n 175.000 transacties gedaan via Blueroots. Van Amerom verwacht dat de teller aan het einde van dit jaar op 400.000 zal staan.

Het aansluiten van telers op Floriday gaat gestaag door. Op dit moment zijn er 2.400 telers gekoppeld. Om verdere groei te realiseren zijn er meer functionaliteiten nodig. Er zijn bijvoorbeeld kwekers die alleen de klok gebruiken en nu is het nog niet mogelijk om klokstromen via de applicatie te regelen.

Meer lezen over de joint venture? En hoe zij buitenlandse stromen aan zich willen gaan binden? Lees het hele interview in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 29, welke op 12 juli verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties