‘Noodrem-petitie passeert grens van 600 keer ondertekend’

De noodrempetitie was dinsdagochtend de grens gepasseerd van 600 keer ondertekend. Dat zegt een van de initiatiefnemers Rémi van Adrichem van RM Plants. Volgens hem zijn de 250 benodigde handtekeningen van RFH-leden en de benodigde 5% van de stemmen van leden om een extra ledenraad te kunnen afdwingen al ruimschoots gehaald. 

De 600 ondertekenaars van de noodrem-petitie betreft voor het leeuwendeel leden van Royal FloraHolland. Daartussen zitten volgens Van Adrichem ook grote bedrijven uit Nederland en Afrika met miljoenenomzetten. 

Amazon

Als er aan de voorwaarden voor een extra ledenvergadering is voldaan, dan overlegt de ledenraad met de RvC en de directie van RFH over de extra vergadering. De ledenraad besluit vervolgens of de extra vergadering er komt.

Amazon is groot geworden omdat bedrijven mochten instappen. Ze hoefden niet. Floriday en certificering worden opgelegd. Royal FloraHolland moet niet dicteren.” Dit zegt Rémi van Adrichem deze week in de Bloemisterij. 

Van Adrichem is een van de initiatiefnemers van de noodrem-petitie. De anderen zijn Martin Hogenboom van Vireõ plant sales in De Kwakel, Maurits van der Arend van Patio Plants in Klazienaveen en Robin Jongkind van softwarebedrijf FreshPortal. René Fransen van Ai2 is niet een van de initiatiefnemers van de noodrem-petitie zoals vorige week werd gemeld in het Vakblad voor de Bloemisterij. De actie heet FloriNEE

Sympathisanten

In het overleg wil FloriNEE de ledenraad verzoeken om een externe audit te laten uitvoeren op Floriday, verplichte certificering en de directie van RFH. 

Lees hier in het digitale magazine van de Bloemisterij het volledige verhaal met Van Adrichem. In het artikel staat ook een reactie van Royal FloraHolland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties