Oekraïne viert onafhankelijkheid met Nederlandse tulpen

Ruim honderdduizend Nederlandse tulpen bloeien op het Maidanplein in Kiev. Oekraïne viert dit voorjaar 30 jaar onafhankelijkheid. het Tulpenfestival is onderdeel van de viering.

Het initiatief voor het Tulpenfestival van Emiel de Sévrèn Jacquet, Honorair Consul van Oekraïne in Nederland. „Het is fantastisch om te zien dat de mensen zo genieten van de Hollandse tulpenpracht. Bij lekker weer lijkt Keukenhof wel. Mensen nemen ongelooflijk veel foto’s en selfies bij de bloemen. Ze worden er echt blij van.”

Het Oekraïens-Nederlands Tulpenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ook een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en politici wordt georganiseerd. Het festival benadrukt de vriendschap tussen beide landen. Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne. Ze is actief op het gebied van economie, cultuur, wetenschap en humanitaire projecten. Naar verwachting bloeien de tulpen tot en met eind mei.

Fotocredits Consulaat Oekraïne in Amsterdam.

Oekraïne is een van de exportlanden van Nederlandse bloemen en planten. De Oekraïense overheid verhoogde recent de importbelasting op rozen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties