Omzet veiling Rhein-Maas stijgt naar €400 miljoen

Veiling Rhein-Maas verwacht dat de omzet dit jaar stijgt van € 350 miljoen naar € 400 miljoen. Begin november liep de omzet al € 36 miljoen voor op 2019. „We zitten al bijna op € 340 miljoen”, vertelde directeur Cees Hoekstra toen. „Als ik met klanten spreek die winkels runnen in het Ruhrgebied dan vertellen ze me dat ze groot vertrouwen hebben in de Kerstomzet.”

In maart was de veiling vanwege corona nog een dag dicht, maar daarna ging het goed. Veiling Rhein-Maas heeft wel veel coronamaatregelen moeten nemen. Met kwekers sprak ze op individueel niveau af hoeveel aanvoer de marktplaats kon hebben. De veiling paste regels rond klokvoorverkoop aan. Ze verbood de aanvoer van A2-kwaliteit. De minimumtransactiegroottes paste ze ook aan.

VRM directeuren Günther Esser en Cees Hoekstra.

De klok loopt momenteel 10% voor en dat komt vooral door een betere prijsvorming. Het aantal stuks ligt wel lager dan in 2019. Grootse groei maakt de bemiddeling door. Hoekstra: „Ons klokserviceteam bemiddelt nog echt actief. Ze hebben actief meegeholpen om extra afzet te realiseren, onder andere ook met onze nieuwe webshop die vanaf begin dit jaar actief is.” De bemiddeling groeide met ruim 25%. De groei van klok en bemiddeling komt daarmee op gemiddeld 12%. (..)

Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen bij Veiling Rhein-Maas in het digitale magazine van de Bloemisterij. De veiling in het Duitse Herongen investeerde meer dan een half miljoen in een nieuwe klokkenwand en doet een pilot van met vandaag voor morgen veilen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties