Ook FleuraMetz schaart zich achter duurzaam produceren bloemen en planten

FleuraMetz heeft zich aangesloten bij het zogeheten Floriculture Sustainability Initiative (FSI) , dat als doel heeft dat in 2020 zo’n 90% van alle verhandelde bloemen en planten duurzaam wordt geproduceerd. Frank Koenen, de CEO van het tweede handelshuis in bloemen, planten en accessoires in Nederland, heeft hiertoe het manifest om hier versnelling in aan te brengen ondertekend.

Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker hebben begin juni de aftrap gegeven van FSI door het manifest te onderteken, zo meldt FleuraMetz in een verklaring. Het bedrijf heeft zich nu ook committeert aan de doelen van het initiatief.

Volgens FleuraMetz heeft het met het Preferred Supplier-programma een ‘uitgelezen kans de verduurzaming van de sector een boost te geven.’ In dit programma werkt FleurMetz samen met een specifieke groep kwekers die naar eigen zeggen op veel fronten al voldoen aan de FSI-standaard. Het bedrijf benadrukt ook buiten dit kwekersprogramma te kijken hoe de productie verder kan worden verduurzaamd.

Dankzij de zogeheten FSI ‘Basket of standards’ kan worden gemeten in welke mate een product duurzaam tot stand is gekomen. Door punten toe te kennen ontstaat een gemiddeld cijfer en kan inzichtelijk worden gemaakt waar goede stappen zijn gezet en waar verbetering nodig is.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties