Ook iBulb stopt met sponsoring van paasviering

In navolging van Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland heeft ook iBulb bekend gemaakt met de sponsoring van de bloemversiering op het Sint-Pietersplein te stoppen. Voor arrangeur Paul Deckers betekent dat er weer een deel van het budget wegvalt, namelijk € 15.000.

iBulb laat weten dat de sponsoring niet past bij de doelstellingen. iBulb wil bij de consument kennis ontwikkelen over bloembollen en bolbloemen. Activiteiten die hier niet direct aan bijdragen worden door iBulb afgestoten. „Aan Urbi et Orbi hebben wij een lagere prioriteit toegekend dan veel andere programmaonderdelen. De financiële bijdrage van € 15.000 was niet meer verantwoord”, zo schrijft de organisatie in een persbericht.

Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland gaven al eerder aan de bloemenversieringen in Rome niet meer te willen sponsoren. Het besluit van iBulb komt niet echt als een verrassing. Voorzitter Henk Westerhof liet twee maanden geleden al doorschemeren dat hun bijdrage geen uitgemaakte zaak was en dat ook zij zich wilden focussen en prioriteiten gingen stellen.

In totaal verliest arrangeur Deckers € 60.000 aan budget. Dit is een derde van het totale bedrag dat nodig is om de versiering tot stand te laten komen.

Deckers gaf al eerder aan dat het project in 2020 gewoon doorgang zal vinden. „Ik ben druk bezig met andere partijen. Ik wil wel de boodschap meegeven dat als Nederland de bloemversieringen op het Sint-Pietersplein laat varen, ze dit project nooit meer terugkrijgt. Er zitten genoeg andere landen op het vinkentouw om het over te nemen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties