Opmerkelijk herstel Euroveiling na gevreesd doemscenario

Roger Fierens, algemeen directeur van Euroveiling, maakte hectische tijden mee tijdens corona. De klok stond in Brussel twee maanden stil en bloemisten moesten hun deuren sluiten. In september lijkt de veiling zich merkwaardig genoeg hersteld te hebben. „Met een beetje geluk sluiten we het jaar af met dezelfde omzet als in 2019”, vertelt Fierens deze week in een interview met de Bloemisterij.

Het gaat uitstekend. De veiling draait erg goed. Donderdag, de drukste dag van de week, waren er 180 kopers in de zaal en 70 webshop- en KOA-kopers. Dat zijn er bijna net zo veel als voor corona. We hebben looproutes ingericht, ontsmettingsmateriaal geïnstalleerd en kopers moeten een mondmasker dragen en anderhalve meter afstand houden. Ondanks deze beperkingen zit de sfeer er als vanouds in. Mensen hebben de veiling gemist”, reageert directeur van Euroveiling Roger Fierens op de vraag hoe het gaat. Door corona stonden de klokken twee maanden stil. Fierens vreesde een doemscenario, er volgde een opmerkelijk herstel.

In maart stuurde je nog een brandbrief aan de Belgische overheid?

„Toen was de stemming 180 graden anders. Onze klanten – bloemisten, marktkooplui en tuincentra – moesten dicht terwijl honderd meter verderop een vrachtwagen met importbloemen gelost werd bij de supermarkt. Retailers hebben de verkoop van bloemen toen sterk opgevoerd. Dit was oneerlijk. Alsof de bloemist social distancing minder kon waarborgen dan de supermarkt waar mensenmenigten samendromden. Schei toch uit. Dat is onzin.” (..)

Lees hier het volledige interview met Roger Fierens in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties