Vakblad voor de Bloemisterij Corona Paul Deckers stuurt geen bloemen naar Paus vanwege corona

Paul Deckers stuurt geen bloemen naar Paus vanwege corona

0

Hoofdarrangeur Paul Deckers heeft besloten 7 april niet naar Rome te vertrekken voor het project ‘Bloemen voor de paus’. „Ik heb de knoop doorgehakt. Het is niet verantwoord. De situatie is daar ernstig.”

Hoofdarrangeur en projectleider Paul Deckers had de plannen voor dit jaar uitgewerkt. Deze 35e editie was er bij de paasversiering een hoofdrol weggelegd voor anthurium. Deze bloem en potplant worden nu volgend jaar onder de aandacht gebracht, zo belooft Deckers. Het hele project schuift door naar 2021.

De arrangeur heeft in overleg met betrokken partijen dinsdag 10 maart zijn besluit genomen. „Wij gaan geen risico’s nemen. Het is niet verantwoord. Het plan was om 7 april naar Rome te vertrekken, maar Rome en Vaticaanstad zitten tot 8 april op slot. Dit hoorde ik pas vanochtend. De kerken zijn dicht. Kerken sluiten daar alleen als er een Paus komt te overlijden. Dit geeft voor mij aan dat de situatie ernstig is en dat we er dus goed aan gedaan hebben om het project dit jaar af te blazen”, zegt Deckers.

De projectleider geeft aan dat het overmacht is. Deckers heeft al vaker met tegenvallers te maken gehad bij dit project. „Eerst hadden we de meeuwen. Daarna hadden we te maken met partijen die stopten met sponsoring. En nu dus corona. We kunnen er niets aan doen. Volgend jaar staan we er weer.”

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar