Tuinplanten niet aan te slepen

Deelnemers aan de Spring Fair van Royal FloraHolland waren unaniem: de vraag naar kuip-, perk- en tuinplanten overstijgt het aanbod ruim. De prijsvorming is prima en ‘nee-verkopen’ komt regelmatig voor.

Bijna honderd telers van kuip-, perk- en tuinplanten stonden 5 en 6 april met hun producten op de beursvloer nabij Cultra op de vestiging Aalsmeer van Royal FloraHolland. Er heerste een uiterst positieve stemming. De vraag kwam vroeg op gang en de ‘zomerse’ weersverwachting voor komend weekend en Pasen, over ruim een week, is gunstig voor de verkoop van kuip-, perk- en tuinplanten.

Sommige telers moeten even pas op de plaats maken met leveren. Ze moeten wachten tot de eerstvolgende opplant bloeit, of in ieder geval enige kleur vertoont. De eerste leveringen gingen vaak rauwer weg dan ze voorgaande jaren gewend waren. Een enkeling hapt niet bij iedere aanvraag en durft te wachten. Veel prijsdaling verwachten zij niet, gezien de huidige, vlotte verkoop en de goede weersvoorspellingen. De aantrekkende economie en de stijgende interesse voor tuinieren gaven telers en hun verkopers eveneens aan als verklaring voor de positieve markt voor perkgoed.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties