PHTB en Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard gaan samenwerken

Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard gaan samenwerken. Daarmee hopen beide partijen een impuls te geven aan de herstructurering van de tuinbouw in de Bommelerwaard. De samenwerking werd gisteren bezegeld met een handtekening door voorzitter Conny Bieze van het dagelijks bestuur van het PHTB en directeur Rob van den Ende van Coalitie HOT.

Ontwikkelingsbedrijf HOT gaat in de Bommelerwaard aan de slag met het realiseren van grootschalige tuinbouwkavels. Naar verwachting ontstaat daardoor meer beweging in de markt, waardoor de herstructurering versneld wordt. Het PHTB wijst erop dat de overheid liever niet zelf kant en klare tuinbouwkavels aanbiedt in de markt. Het bureau heeft volgens Bieze echter gemerkt dat tuinbouwondernemers daar wel behoefte aan hebben omdat ze daardoor sneller kunnen bouwen. „Als PHTB zochten wij naar een mogelijkheid om daar toch aan te kunnen voldoen. Door samen te gaan werken met Ontwikkelingsbedrijf HOT verwachten we slagen te kunnen maken binnen de herstructurering.”

Conny Bieze van het dagelijks bestuur van het PHTB en directeur Rob van den Ende van Coalitie HOT bekrachtigen de kersverse samenwerking tussen de twee organisaties met een handtekening. De ondertekening vond gisteren plaats op het nieuwbouwcomplex van aardbeienteler Dutch Berries in Zuilichem. Foto: PHTB

Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard is met name op de achtergrond betrokken. Het PHTB blijft het gezicht en aanspreekpunt voor tuinbouwondernemers met nieuwbouw- of uitbreidingsplannen of die willen stoppen met hun bedrijf. Zij kunnen bij het PHTB terecht als ze interesse hebben in de mogelijkheden die de samenwerking met het ontwikkelingsbedrijf biedt.

Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard is geïnitieerd door de Coalitie HOT, een verbond van private en publieke partijen. Deze landelijke organisatie richt zich op het versterken van de positie van de Nederlandse tuinbouw en focust zich daarnaast op onder andere duurzaamheid en energie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties