Plantarium reikt uit naar jongeren

Op de aanstaande editie van Plantarium staan een paar dj’s geprogrammeerd. Plantarium en dj’s? Jawel, de vakbeurs voor de boomkwekerij wil graag jongeren interesseren in het groen en doet dat door een festival te organiseren onder de naam Holygreen. Met veel muziek, bier en groene activiteiten.

Op vrijdag 25 augustus vindt  het Holygreen festival plaats in Boskoop. Donja Verbeij en Jeffrey Houtman zijn twee van de groep drijvende krachten achter het festival. „Wij willen dat jeugd uit de Randstad naar dit festival komt. Mensen die niet in de sector zitten, of niks met groen hebben en als ze een huis kopen of huren hun tuin vol leggen met tegels. Die jongeren willen we inspireren door te laten zien hoe groen toegepast kan worden en wat het met je kan doen. Zonder zweverig te worden”, voegt Houtman er haastig aan toe.

Het doel van het festival is om mensen enthousiast te maken voor groen, in de breedste zin van het woord. De twee leggen uit dat het ook de ambitie is dat jongeren langs deze weg kunnen ontdekken dat de boomkwekerij leuk werk biedt.

Mooi en functioneel groen

Plantarium probeert de jongere generatie te bereiken door ze zelf aan het roer te zetten van het festival. En die groep jongeren denkt met het festival Holygreen het antwoord gevonden te hebben. „Wij hebben bedacht dat ze komen voor de dj’s en de muziek”, legt Verbeij  uit. „En als ze er zijn beleven ze de groene oase. We zullen laten zien hoe mooi en functioneel groen kan zijn. Niet dat we hele tuinen gaan aanleggen, dat gebeurt al op de vakbeurs zelf. Maar we zullen wel mooie planten laten zien, toegepast in de aankleding van het terrein. Hier hopen we dat ze ontdekken dat ze groen leuk vinden. En sommige mensen willen we simpelweg kennis laten maken met groen. Want sommige mensen hebben er echt totaal geen verstand van.”

Holygreen mikt op pakweg 750 tot 1.000 bezoekers. De doelgroep zijn jongeren tussen 18 en 35 jaar. Het festival duurt van 17.00 tot 23.30 uur en de toegangskaarten zijn te verkrijgen via de website van het festival: www.holygreen.nl.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties