De Boomkwekerij Teelt Plantenexpert Carr leidt Hillier Nurseries

  Plantenexpert Carr leidt Hillier Nurseries

  0

  De toonaangevende Britse boomkwekerij Hillier Nurseries heeft Charles Carr aangesteld als nieuwe directeur.

  Carr had eerder leidinggevende functies bij diverse andere vooraanstaande boomkwekerijen in Engeland. Hij begon ooit als leerling bij Hillier Nurseries, en nu is hij dus terug als hoofd.

  Carr heeft een passie voor kweken en tuinplanten, met name van nieuwe en ongewone variëteiten. Die passie zal goed van pas komen bij Hillier. Het bedrijf, opgericht in 1864, staat immers bekend om nieuwigheden. Het won er 72 gouden medailles mee op de RHS Chelsea Flower Show, waarmee Hillier de succesvolste deelnemer ooit is aan de prestigieuze show.

  Metamorfose tuincentra Hillier

  Hillier kweekt in Zuid-Engeland ongeveer 2 miljoen planten per jaar. Een deel van het plantgoed is afkomstig van Nederlandse kwekerijen. Hillier is bovendien de grootste laanboomkweker van het VK.

  Daarnaast heeft Hillier 12 tuincentra. Die ondergingen drie jaar geleden een metamorfose: tuinplanten staan sindsdien prominent op de voorgrond. Bekijk hier een fotoserie van Hillier Braishfield net na de metamorfose in 2015.

  Foto: Hillier

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar