‘Plukhemel’ met anthurium enthousiast ontvangen

Vanaf ladders plukte het publiek vrijdag 10 mei in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne anthuriums uit de lucht. Ter gelegenheid van Moederdag maakte bloemstyliste Sarah Dikker daar een bloemenhemel van 40 m2 met 3.000 rode, roze en paarse snijanthuriums. Een actie met een goed doel, waarbij ook potanthuriums zijn verkocht.

Met de actie is bijna €300 ingezameld voor stichting Orange Babies, die opkomt voor Hiv-moeders in Afrika. Voor een euro kon een anthurium worden geplukt. De planten (er waren 120 stuks beschikbaar) gingen voor €5 van de hand. De hartvormige anthuriums zijn gratis ter beschikking gesteld door Nederlandse anthuriumkwekers, verenigd in het promotiecollectief Anthurium Info.

„De opbrengst valt tegen. We hoopten op meer. Over de belangstelling voor de actie, de anthurium en het goede doel zijn we heel tevreden. We kregen zelfs aandacht in de Telegraaf en van het ANP. Het bezoekersaantal was hoog, maar winkelend publiek wil niet graag met een bloem of plant lopen. Dat is een leerpuntje,” aldus Claudia Broch namens Anthurium Info.

Hartverwarmend

Sarah Dikker: ‘De enthousiaste reacties van het publiek waren geweldig! De sterke anthurium is als enkele bloem een echte blikvanger, maar is ook prachtig in gemende boeketten. Juist door de kenmerkende hartvorm is de anthurium ideaal voor bijzondere momenten als Moederdag, verjaardag, als blijk van waardering of om je liefde de tonen.’

De Nederlandse anthuriumkwekers kijken terug op een geslaagde actie. Claudia Broch: ‘Met deze fondsenwerving willen we onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarboven is het ook een dagactiviteit waarbij we anthurium op een verrassende wijze in beeld hebben gebracht.’

Er is een video-impressie gemaakt van het event

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties